niedziela, 24 stycznia 2010

Niedzielne śniadanie


Przygody z omletem ciąg dalszy. Tym razem w wersji hiszpańskiej. I wegetariańskiej.
Smacznie, zdrowo, kolorowo :-)

Omlet z cukinią, pomidorami i owczym serem
3 jaja
1/3 niedużej cukinii
4 pomidory koktajlowe
2 garście posiekanej dymki
1 garść posiekanej pietruszki
50 g owczego sera (może być również twardy ser kozi lub parmezan)
sól, pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek


Cukinię pokroić na cienkie plasterki, pomidory na ćwiartki, posiekać dymkę i natkę pietruszki. Wrzucić wszystko na rozgrzaną oliwę. Przesmażyć na dużym ogniu 1-2 minuty. Zmniejszyć ogień.
W misce rozbełtać jajka z solą i pieprzem. Wylać jajka równomiernie na całą patelnię. Smażyć wszystko na niedużym ogniu ok 2-3 minut, aż omlet będzie prawie ścięty. Następnie posypać startym serem, złożyć na pół i delikatnie zsunąć na talerz.
Jak usmażyć perfekcyjnego omleta pokaże Wam Jamie.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz