piątek, 16 kwietnia 2010

domowy fast food ;-)


Dobry sposób na wykorzystanie nadprogramowej ilości kiełków.
Wystarczy wymieszać z makaronem i mamy pyszny, szybki obiad :-)
Polecam !


Pesto z kiełków słonecznika
(porcja dla 3-4 osób)
50 g obranych kiełków słonecznika
70 g oliwy z oliwek
50 g parmezanu
2 łyżeczki białego octu winnego
sól, pieprz do smaku

Wszystkie składniki zmiksować na gładką pastę.
Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Gotowe.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. nie sądziłam, że z kiełków można przygotowac coś tak fajnego
    ja najchętniej zjadam je na kanapkach... :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietny pomysl! Czasami mi zostaja kielki i leza w lodowce tak dlugo, az musze je wyrzucic :( Na pewno skorzystam z Twojego przepisu, jak tylko kupie kielki.

    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudny przepis, do zapamiętania! Pesto z kiełków jeszcze się u mnie nie pojawiło!

    OdpowiedzUsuń