tag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post4878178701825575170..comments2023-06-17T16:26:56.444+02:00Comments on Świat moich smaków: świętujemy! część 1 - rosół z bażantaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16104297789804960125noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-76424872387907051202015-10-06T19:07:30.212+02:002015-10-06T19:07:30.212+02:00Mam inne pytanie........Czy można się zatruć ołowi...Mam inne pytanie........Czy można się zatruć ołowiem jeśli nie wyjmię się z mięsa całego śrutu?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08563902160585670883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-23457541274346805032010-11-23T21:53:30.155+01:002010-11-23T21:53:30.155+01:00Tili - ja bym za ten suflecik i creme brule nawet ...Tili - ja bym za ten suflecik i creme brule nawet coś Ci ohandlowała ;-)<br />miss_coco - pierwszego bażanta skubałam JA. i ostatniego. warunek jest taki: jak bażant przybywa do domy w ubranku - wylatuje balkonem. póki co działa - wpadają do mnie już bez wdzianka :-DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16104297789804960125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-48034945009809277282010-11-23T16:05:51.027+01:002010-11-23T16:05:51.027+01:00Karola, a to rozumiem ;)) Tylko napisz jeszcze, kt...Karola, a to rozumiem ;)) Tylko napisz jeszcze, kto skubie i wypatrasza tę dziczyznę u ciebie ?miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-52660927308564156092010-11-23T11:22:33.256+01:002010-11-23T11:22:33.256+01:00A niech mnie, rosół z bażanta i do tego uszka, a j...A niech mnie, rosół z bażanta i do tego uszka, a jeszcze dalej widzę szynkę z dzika ... no brak mi słów by opisać jak bardzo zazdroszczę tych smakołyków i jak uwielbiam dziczyznę. Język mi ucieka, a podniebienie usycha z żalu ... ach, masz fantazję :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-18084512519557775502010-11-22T23:18:14.397+01:002010-11-22T23:18:14.397+01:00Amber - wiemy, o czym mówimy, nie? ;-)
majka - jak...Amber - wiemy, o czym mówimy, nie? ;-)<br />majka - jak patrzę na mojego zamaskowanego myśliwego, który wybiera się na łowy, to też mnie zwykle smiech ogarnia :-D<br />Krytyk Kulinarny -jak słyszę o baranich kołdunach i barszczu na zakwasie, to się chowam ze swoim rosołem między ziemniaki w piwnicy ;-)<br />miss_coco - ja najzwyczajniej mam w domu zamiłowanego zabójcę zwierząt ;-)<br />anonimowy - a myślisz, ze te kury, przed zawiśnięciem na haku w sklepie to popełniły sepuku? czy może ktoś też je musiał zamordować? pewnie nie wiesz, że bażanty są hodowane w wolierach i wypuszczane na wolność tuz przed polowaniem?<br />BTW - dobrze wychowany człowiek przed rozpoczęciem dyskusji powinien się najpierw przedstawić. zaczepna anonimowość może wynika z bylejakości spożywanego pożywienia.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16104297789804960125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-37397492430007610172010-11-22T22:30:49.771+01:002010-11-22T22:30:49.771+01:00to już kur w sklepach brakuje, że trzeba zabijać b...to już kur w sklepach brakuje, że trzeba zabijać bażanty dla zaspokojenia pseudowyrafinowanych podniebień?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-47081650897222522062010-11-22T16:31:58.953+01:002010-11-22T16:31:58.953+01:00Karola, a zdradz mi gdzie kupujesz bazanta ?Karola, a zdradz mi gdzie kupujesz bazanta ?miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-38994924658541883672010-11-22T16:01:41.633+01:002010-11-22T16:01:41.633+01:00O rety, rety! Rosół z bażanta i pierogi, to po pro...O rety, rety! Rosół z bażanta i pierogi, to po prostu genialna propozycja na jesień. He! Uwielbiam takie rzeczy. Dziś sam przygotowuję baranie kołduny w barszczu na zakwasie i baranią pieczeń. Jedzmy to, co z dziada pradziada nasze i dobre!Krytyk Kulinarnyhttp://www.krytykkulinarny.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-30648558074673733472010-11-22T13:20:14.095+01:002010-11-22T13:20:14.095+01:00Kiedy slysze "rosol z bazanta" to od raz...Kiedy slysze "rosol z bazanta" to od razu przychodza mi do glowy dwie mysli. Pierwsza: to musi byc pyszne. A zaraz potem przypomina mi sie przezabawna historia z moim bratem w roli glownej, kiedy to ubrany "maskujaco" chodzil z kolega na pobliskie pola polowac na bazanty :) Mieli zamiar ustrzelic go z procy haha :)) Niektorzy to maja wyobraznie :))<br /><br />Pozdrawiam.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3286170384780203871.post-18198916498848995582010-11-22T13:14:55.490+01:002010-11-22T13:14:55.490+01:00A wiesz,że tydzień temu gotowałam rosół z bażanta?...A wiesz,że tydzień temu gotowałam rosół z bażanta?! Jest pyszny i bardzo zdrowy.<br />A uszka lub pierożki to najlepsze wyjście,żeby zagospodarować mięso,bo gotowane jest dość suche.<br />Pozdrawiam!Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.com